Næsten alle producenter af invertere og batterier har et online monitoreringssystem; en online platform, hvor du kan følge med i dit solcelleanlægs produktion og status.

Disse online platforme giver dig ikke kun muligheden for at følge med i dit anlæg. Det giver også os som leverandør muligheden for at tilgå dit anlægs status. Så sker der en dag fejl, eller synes du noget ser underligt ud, så kan vi gå ind og fejlsøge i dit solcelleanlæg.

Faktisk kan omkring 80% af de problemer, vores kunder ringer med, ordnes direkte fra telefonen, takket være disse platforme.
De resterende 20% kan dog ikke ordnes fra telefonen, men vi kan se hvad fejlen er, og reagere ud fra oplysningerne derinde.

Det er lidt forskelligt hvor meget information leverandøren viser på platformene, og mulighederne for at indstille og justere parametre. Men fælles for alle er at du kan se produktionen lige nu, og den samlede historik.

For nogle er tallene vigtigere end for andre, og nogle elsker at nørde i dataene. Før du køber et anlæg kan det derfor være en god idé at overveje hvor vigtige tallene er for dig, så du køber den inverter, der passer til dit behov.